Abstract:
Lucrarea reprezintă un rețetar de produse de patiserie. Rețetele au fost selectate, perfectate și expuse în formă de fișe tehnologice. În culegere sunt incluse fișe tehnologice pentru un sortiment larg de plăcinte, pateuri, cozonaci, rulade etc. Pentru prepararea acestora sunt utilizate diverse aluaturi (aluat dospit, fraged, foitaj, opărit, foi de plăcintă), umpluturi și creme. Rețetarul pentru lucrări de laborator este recomandat elevilor anului IV de studii, la unitatea de curs „Tehnologia produselor de patiserie și cofetărie”, programul de formare profesional tehnică Tehnologia alimentației publice. Această lucrare poate fi utilizată de un cerc larg de cititori: profesori, specialiști din domeniul alimentației publice, gospodine.
Description:
SLĂNINĂ, Adela. Rețetar pentru produse de patiserie și cofetărie : la unitatea de curs S.07.O.022 Tehnologia produselor de patiserie și cofetărie. Academia de Studii Economice din Moldova, Colegiul Național de Comerț al ASEM, Catedra "Comerț, Merceologie, Tehnologie". Chişinău : SEP ASEM, 2023. 123 p. ISBN 978-9975-167-07-9.