dc.contributor.author |
Grigoraş, Maria
|
|
dc.date.accessioned |
2017-09-11T07:17:19Z |
|
dc.date.available |
2017-09-11T07:17:19Z |
|
dc.date.issued |
2017-06 |
|
dc.identifier.issn |
1810-9136 |
|
dc.identifier.uri |
http://irek.ase.md:80/xmlui/handle/123456789/279 |
|
dc.description |
Publicat în: Economica: Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, An. XXV, nr.2 (100), iunie 2017 - P. 24-35. - Bibliogr.: p. 35 - Categoria B, ISSN 1810-9136 |
en_US |
dc.description.abstract |
Obiceiurile de consum alimentar ale omenirii s-au fundamentat în decursul a mai multor perioade istorice, devenind veritabile sisteme nutriţionale condiţionate de factorul natural, ierarhia socială, schimburile culturale, orientarea religioasă. Progresul tehnologic, de după cel de-Al Doilea Război Mondial, a contribuit la dezvoltarea unei industrii alimentare puternice, dar şi la crearea alimentelor „comode”, la apariţia alimentelor fast-food şi la utilizarea aditivilor şi emulgatorilor. Aceşti factori au acţionat şi asupra comportamentului alimentar moldovenesc, care a suferit schimbări datorită mobilităţii consumatorilor peste hotare, datorită insuficienţei timpului liber şi frustrărilor psihologice. Scopul cercetării a constat în determinarea tipului comportamentului alimentar al tinerei generaţii, factorii ce-l generează şi evidenţierea unei posibile mutaţii cu impact pozitiv asupra sănătăţii indivizilor.
JEL: I12, O13, Z13.
CZU: 316.346.32-053.6:338.439.63 |
en_US |
dc.publisher |
Editura ASEM |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Economica;nr.2 (100) / 2017 |
|
dc.subject |
dezechilibru nutritional |
en_US |
dc.subject |
trofine calorigene |
en_US |
dc.subject |
aport caloric |
en_US |
dc.subject |
grad de acoperire cu trofine calorigene şi nutrienți |
en_US |
dc.subject |
generaţia tânără de consumatori |
en_US |
dc.title |
Dezechilibrul nutriţional – tendinţă a comportamentului tinerei generaţii de consumatori |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |