IREK – AESM: Institutional Repository of Economic Knowledge

Specificacitatea utilizării diferitelor metode de contabilitate în unităţile de alimentaţie publică în conformitate cu particularităţile ramurii = Specificity of using Different Accounting Methods within Public Catering Enterprises in Compliance to the Sector Peculiarities

Show simple item record

dc.contributor.author Horozova, Valentina
dc.date.accessioned 2018-10-31T11:18:36Z
dc.date.available 2018-10-31T11:18:36Z
dc.date.issued 2018-09
dc.identifier.issn 1810-9136
dc.identifier.uri http://irek.ase.md:80/xmlui/handle/123456789/522
dc.description Publicat în: Economica : Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei ; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, An. XXV, nr.3 (105), septembrie 2018 - P. 99-111. - Bibliogr.: p. 111 - Categoria B, ISSN 1810-9136 en_US
dc.description.abstract Articolul abordează principalele particularități de activitate ale unităților de alimentație publică şi impactul acestora asupra contabilității. Autorul examinează baza normativă și legislativă a acestei ramuri, identifică problemele aferente contabilității unităților de alimentație publică, face propuneri de soluționare a acestor probleme. De asemenea, sunt descrise metodele de calculație a costului produselor, serviciilor și formarea prețurilor de vânzare a produselor și mărfurilor în alimentația publică, avantajele și dezavantajele aplicării fiecărei metode. Prin exemple cifrice, sunt prezentate formulele contabile de calcul al costului producției, serviciilor în unitățile de alimentație publică, folosind atât metoda de comerț, cât și pe cea de producție. JEL: M-41. CZU 657:642.03 ************************************************************************************************************************************* The article covers the main operation peculiarities of public catering enterprises and their impact on accounting procedures. The author reviews the industry regulatory and legislative basis, identifies the issues in accounting for public catering enterprises, and comes up with proposals aimed at issues resolution. The article also describes the methods of calculating the cost of products and services, the sales prices of goods and outputs in the public catering sector, the advantages and disadvantages of each method. The given numerical examples show the accounting formulae used to calculate the cost of products and services in public catering enterprises, applying both the trade method and the production method. JEL: M-41. CZU 657:642.03 en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher ASEM en_US
dc.relation.ispartofseries Economica;nr.3 (105)
dc.subject alimentație publică en_US
dc.subject mărfuri en_US
dc.subject produse en_US
dc.subject prețuri en_US
dc.subject calculație a costurilor en_US
dc.title Specificacitatea utilizării diferitelor metode de contabilitate în unităţile de alimentaţie publică în conformitate cu particularităţile ramurii = Specificity of using Different Accounting Methods within Public Catering Enterprises in Compliance to the Sector Peculiarities en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account