Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/279
Title: Dezechilibrul nutriţional – tendinţă a comportamentului tinerei generaţii de consumatori
Authors: Grigoraş, Maria
Keywords: dezechilibru nutritional
trofine calorigene
aport caloric
grad de acoperire cu trofine calorigene şi nutrienți
generaţia tânără de consumatori
Issue Date: Jun-2017
Publisher: Editura ASEM
Series/Report no.: Economica;nr.2 (100) / 2017
Abstract: Obiceiurile de consum alimentar ale omenirii s-au fundamentat în decursul a mai multor perioade istorice, devenind veritabile sisteme nutriţionale condiţionate de factorul natural, ierarhia socială, schimburile culturale, orientarea religioasă. Progresul tehnologic, de după cel de-Al Doilea Război Mondial, a contribuit la dezvoltarea unei industrii alimentare puternice, dar şi la crearea alimentelor „comode”, la apariţia alimentelor fast-food şi la utilizarea aditivilor şi emulgatorilor. Aceşti factori au acţionat şi asupra comportamentului alimentar moldovenesc, care a suferit schimbări datorită mobilităţii consumatorilor peste hotare, datorită insuficienţei timpului liber şi frustrărilor psihologice. Scopul cercetării a constat în determinarea tipului comportamentului alimentar al tinerei generaţii, factorii ce-l generează şi evidenţierea unei posibile mutaţii cu impact pozitiv asupra sănătăţii indivizilor. JEL: I12, O13, Z13. CZU: 316.346.32-053.6:338.439.63
Description: Publicat în: Economica: Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, An. XXV, nr.2 (100), iunie 2017 - P. 24-35. - Bibliogr.: p. 35 - Categoria B, ISSN 1810-9136
URI: http://irek.ase.md:80/xmlui/handle/123456789/279
ISSN: 1810-9136
Appears in Collections:2.Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Grigoras-M_ec_2017_2.pdf511.91 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.