Abstract:
REPERELE CONCEPTUALE ALE CERCETĂRII. Actualitatea și importanța temei de cercetare. Alimentația publică reprezintă o ramură importantă și pluridimensională a economiei naționale. Această sferă de activitate face parte atât din domeniul de producție a bunurilor materiale, cât și din cel al serviciilor. Misiunea unităților de alimentație publică nu se limitează la îndeplinirea preferințelor individuale ale populației prin prestarea serviciilor de organizare a alimentației, dar include și organizarea odihnei și a evenimentelor de agrement. Astfel de funcții pluridimensionale îndeplinite de unitățile de alimentație publică, de rând cu multiplele forme de proprietate și structuri administrativ-organizaționale, determină necesitatea de a avea acte normative ce reglementează diverse aspecte ale activității din punctul de vedere al normelor sanitar-igienice și tehnice. Acest fapt asigură, printre altele, o funcționare mai eficientă și mai durabilă a unităților sus-menționate.
Description:
Rezumatul tezei de doctor în ştiinţe economice. Specialitatea ştiinţifică: 522.02 – CONTABILITATE, AUDIT ȘI ANALIZĂ ECONOMICĂ. Conducător ştiinţific: POPOVICI Angela, doctor în ştiinţe economice, conferențiar universitar, ASEM.