Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/1234567890/6
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTabunșcic, Olga-
dc.date.accessioned2020-01-16T05:00:51Z-
dc.date.available2020-01-16T05:00:51Z-
dc.date.issued2019-12-
dc.identifier.issn1810-9136-
dc.identifier.urihttp://irek.ase.md:80/xmlui/handle/1234567890/6-
dc.descriptionPublicat în: Economica : Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei ; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, nr. 4 (110), decembrie 2019 - P. 19-33. - Bibliogr.: p. 33. - Categoria B, ISSN 1810-9136.en_US
dc.description.abstractServiciile de alimentație publică prezintăun interes deosebit în dezvoltarea economică șisocială a țării. În articolul de față, este efectuatăanaliza economică a sectorului de alimentaţiepublică din Republica Moldova, în perioada2014-2018. Sunt prezentate și analizate în dinamicădate, precum: numărul de restaurante,cota de piață a serviciilor de alimentație, numărulde întreprinderi în funcție de mărimea acestora,numărul de angajați din întreprinderi, numărulmediu de angajați la o unitate de alimentațieîn funcție de mărimea acesteia, evoluțianumărului de angajați, câștigul salarial mediubrut lunar în sectorul respectiv, repartizareapopulației ocupate în domeniul serviciilor dealimentație publică și alți indicatori ai activitățiiîntreprinderilor din alimentația publică, ce aupermis identificarea mai multor probleme, existente,în etapa actuală, în acest sector al economieinaționale. JEL: L83, M00. CZU: 640.43:005.52(478) ************************************************************************************************************************************* Public food services represent a particularinterest in the economic and social developmentof the country. In this article is carried outthe economic analysis of the public food industryin the Republic of Moldova during the years2014-2018. Dynamic data is presented and analyzed,such as: the number of restaurants, themarket share of food services, the number ofenterprises according to their size, the number ofemployees in enterprises, the average number ofemployees in a food enterprise according to itssize, the evolution of the number of employees,the average monthly gross earnings in the publicfood sector, the distribution of the employedpopulation in the field of public food services andother indicators of the activity of the companiesin the public food that allowed to identify moreproblems existing at the present stage and to generateideas regarding the development prospectsof the public food sector of the national economy. JEL: L83, M00. CZU: 640.43:005.52(478)en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherASEMen_US
dc.relation.ispartofseriesEconomica;nr.4 (110)-
dc.subjectalimentaţie publicăen_US
dc.subjectindicieconomicien_US
dc.subjectîntreprinderien_US
dc.subjectangajați, cheltuielien_US
dc.titleAnaliza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publicăen_US
dc.title.alternativeTheoretical Approaches of Lobby Concept in Businessen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:2.Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tabunscic O._ ec_2019_4.pdf409.71 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.