Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/522
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorHorozova, Valentina-
dc.date.accessioned2018-10-31T11:18:36Z-
dc.date.available2018-10-31T11:18:36Z-
dc.date.issued2018-09-
dc.identifier.issn1810-9136-
dc.identifier.urihttp://irek.ase.md:80/xmlui/handle/123456789/522-
dc.descriptionPublicat în: Economica : Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei ; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, An. XXV, nr.3 (105), septembrie 2018 - P. 99-111. - Bibliogr.: p. 111 - Categoria B, ISSN 1810-9136en_US
dc.description.abstractArticolul abordează principalele particularități de activitate ale unităților de alimentație publică şi impactul acestora asupra contabilității. Autorul examinează baza normativă și legislativă a acestei ramuri, identifică problemele aferente contabilității unităților de alimentație publică, face propuneri de soluționare a acestor probleme. De asemenea, sunt descrise metodele de calculație a costului produselor, serviciilor și formarea prețurilor de vânzare a produselor și mărfurilor în alimentația publică, avantajele și dezavantajele aplicării fiecărei metode. Prin exemple cifrice, sunt prezentate formulele contabile de calcul al costului producției, serviciilor în unitățile de alimentație publică, folosind atât metoda de comerț, cât și pe cea de producție. JEL: M-41. CZU 657:642.03 ************************************************************************************************************************************* The article covers the main operation peculiarities of public catering enterprises and their impact on accounting procedures. The author reviews the industry regulatory and legislative basis, identifies the issues in accounting for public catering enterprises, and comes up with proposals aimed at issues resolution. The article also describes the methods of calculating the cost of products and services, the sales prices of goods and outputs in the public catering sector, the advantages and disadvantages of each method. The given numerical examples show the accounting formulae used to calculate the cost of products and services in public catering enterprises, applying both the trade method and the production method. JEL: M-41. CZU 657:642.03en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherASEMen_US
dc.relation.ispartofseriesEconomica;nr.3 (105)-
dc.subjectalimentație publicăen_US
dc.subjectmărfurien_US
dc.subjectproduseen_US
dc.subjectprețurien_US
dc.subjectcalculație a costuriloren_US
dc.titleSpecificacitatea utilizării diferitelor metode de contabilitate în unităţile de alimentaţie publică în conformitate cu particularităţile ramurii = Specificity of using Different Accounting Methods within Public Catering Enterprises in Compliance to the Sector Peculiaritiesen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:2.Articole

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Horozova-V_ ec_2018_3.pdf326.45 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.