Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/3444
Title: Aspecte economico-geografice ale dezvoltării turismului în Bazinul Cursului Inferior al fluviului Nistru. Rezumatul tezei de doctor în științe geonomice.
Authors: Moroz, Ivan
Keywords: bazin hidrografic
Nistru Inferior
turism
dezvoltare
infrastructură
resurse
fluxuri și trasee turistice
Issue Date: 2024
Abstract: ACTUALITATEA TEMEI. Numărul în creștere a populației urbane, aglomerarea spațiului intravilan, stresul urban, progresul tehnologic și dezvoltarea economică, creșterea veniturilor și mobilității spațiale a populației, prezența timpului liber, în special al persoanelor de vârsta a III-a determină tot mai mult necesitatea de recreere în spațiile rurale și mai aproape de mediul natural. Evaluarea avantajelor posibile ale activității turistice, aprecierea complexă a resurselor și a infrastructurii turistice și promovarea turismului durabil în Bazinul Cursului Inferior al Fluviului Nistru (BCIFN) pot contribui semnificativ la relansarea socio-economică a regiunii de studiu. Bazinul Cursului Inferior al Fluviului Nistru dispune de potențial turistic bogat care, fiind valorificat eficient, deschide perspective în dezvoltarea turismului. Acesta este unul din primele studii din Republica Moldova (RM) elaborat la nivel bazinal, în care sunt descrise majoritatea obiectivelor turistice, starea infrastructurii turistice și accesibilitatea acesteia, sunt analizate traseele turistice existente și propuse altele noi, sunt evaluate fluxurile turistice și analiza SWOT a turismului regiunii de studiu.
Description: Rezumatul tezei de doctor în științe geonomice. Specilitatea: 154.01 – GEOGRAFIE ECONOMICĂ ȘI SOCIALĂ. Conducător științific: BACAL Petru, doctor în geografie, conferențiar universitar.
URI: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/3444
Appears in Collections:1. Stiinte ale naturii

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Moroz I. Rezumat tz dr.pdf1.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.