Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/3373
Title: Managementul Investițiilor în Sectorul Energiei Regenerabile al Republicii Moldova. Teză de doctor în științe economice. Rezumatul tezei de doctor în științe economice.
Authors: Nasalciuc, Irina
Keywords: creștere economică
managementul investiţiilor
energie regenerabilă
politici sectoriale
riscuri investiţionale
investiții străine directe
Issue Date: 2024
Abstract: REPERELE CONCEPTUALE ALE CERCETĂRII. Actualitatea şi importanţa temei de cercetare. Suprapunerea crizelor pandemice, economice și energetice curente conduc către o recesiune investițională profundă care se va materializa în parcurgerea unui deceniu al transformării pentru producția internațională. În contexul tranziției socio-tehnologice către noi cicluri economice și necesităților de adaptare și combatere a schimbărilor climatice, imperiozitatea dezbaterii eficienței modelelor politico-economice de management a investițiilor orientate către segmentul energiei din surse regenerabile se impune reieșind din numeroase unghiuri de analiză a conceptelor de economie circulară precum și a celor de dezvoltare durabilă. Creștererea economiilor și îmbunătăţirea nivelurilor de dezvoltare socială se bazează pe procesele investiţionale care atrag după sine inovaţia, tehnologizarea și digitalizarea. Managementul eficient al investițiilor orientate către sursele de energie regenerabilă (RES) atrage din ce în ce mai multă atenție în rândul comunităților academice, manageriale și decidenților politici în special datorită tentativelor de reabordare a modelelor moderne de operare economică, transpunerii conceptelor de dezvoltare durabilă în ciclurile de dezvoltare economică a țărilor și abordării inovative a producerii eșecurilor de piață.
Description: Rezumatul tezei de doctor în științe economice. 521.03 – ECONOMIE ȘI MANAGEMENT în domeniul de activitate. Conducător științific: TIMUȘ Angela, dr., conferențiar cercetător.
URI: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/3373
Appears in Collections:5. Stiinte sociale si economice

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Rezumat tz dr Nasalciuc Irina_RO.pdf1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.