Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/3371
Title: Implicații manageriale în procesul de formare a eco-economiei în Republica Moldova. Rezumatul tezei de doctor în științe economice.
Authors: Chirtoka, Alexey
Keywords: eco-economie
gestiune
sistem
subsistem
cluster
management
factori
model
mecanism
screening
Issue Date: 2024
Abstract: REPERE CONCEPTUALE ALE CERCETĂRII. Relevanța și importanța subiectului studiat. Analiza tendințelor actuale în dezvoltarea sistemelor economice prezintă schimbări semnificative în rezultatul progresului tehnic, științific și social care a cuprins, practic, toate sferele activității umane. Reforma economiei Republicii Moldova presupune acordarea atenției deosebite reglementării economiei prin formarea unui spațiu de piață orientat spre mediul înconjurător, cu introducerea principiilor eco-economiei. În acest context, apare necesitatea tranziției către dezvoltarea sistemelor eco-economice, care, în primul rând, este axată pe păstrarea echilibrului natural și economic pentru a asigura garanții esențiale sociale, influențate de sistemele instituționale de reglementare. În al doilea rând, schimbarea rapidă a proceselor negative ecologice și economice obligă întreprinderile să utilizeze tehnologii de producție ecologică. În al treilea rând, formarea noilor instrumente de management, implementate în sistemele eco-economice și, respectiv, crearea unor mecanisme mai avansate de gestiune a sistemelor eco-economice în economia Republicii Moldova.
Description: Rezumatul tezei de doctor în științe economice. Specialitatea: 521.03 Economie și management în domeniul de activitate. Conducător științific: PORTARESCU Serghei, doctor în economie, conferențiar universitar.
URI: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/3371
Appears in Collections:5. Stiinte sociale si economice

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chirtoca_Alexei_rezumat_tz dr_ro.pdf586.81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.