Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/2303
Title: Optimizarea politicii monetare prin gestiunea așteptărilor inflaționiste. Rezumatul tezei de doctor în științe economice.
Authors: Hinev, Olga
Keywords: bancă centrală
așteptări inflaționiste
politică monetară
stabilitatea prețurilor
inflație
transparența
independența
responsabilitatea
comunicarea băncii centrale
Issue Date: 2022
Abstract: REPERE CONCEPTUALE ALE CERCETĂRII. Actualitatea și importanța temei abordate. Preocuparea economiștilor în direcția optimizării și maximizării eficienței politicii monetare din perspectiva ținerii sub control a procesului inflaționist, de natură să asigure și creșterea economică de durată, a existat în decursul timpurilor. Teoriile acestora au fost adaptate și valorificate în funcție de identificarea noilor procese, fenomene și provocări apărute în economie și în societate. Urmărind asigurarea stabilității prețurilor, băncile centrale au fost nevoite să valorifice teoriile asociate politicii monetare în vederea optimizării acesteia, dar și să găsească noile direcții în acțiunile lor, în contextul în care economiile contemporane au început să acorde o deosebită atenție așteptărilor din perspectiva identificării tendințelor și evoluțiilor macroeconomice în vederea luării deciziilor corecte și eficiente la momentul oportun.
Description: Rezumatul tezei de doctor în științe economice. SPECIALITATEA: 522.01 – FINANȚE. Conducător științific: COCIUG Victoria, doctor în științe economice, conferențiar universitar.
URI: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/2303
Appears in Collections:5. Stiinte sociale si economice

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Abstract_ro_Hinev_Olga.pdf1.65 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.