Please use this identifier to cite or link to this item:
https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/213
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Gribincea, Alexandru | - |
dc.contributor.author | Gribincea, Corina | - |
dc.date.accessioned | 2016-10-26T11:10:16Z | - |
dc.date.available | 2016-10-26T11:10:16Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.issn | 1810-9136 | - |
dc.identifier.uri | http://irek.ase.md:80/xmlui/handle/123456789/213 | - |
dc.description | Publicat în: Economica : Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei ; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, 2014. № 1. - P. 7-13. - Bibliogr.: p. 13. - Categoria B, ISSN 1810-9136 | en_US |
dc.description.abstract | Fabricarea produselor alimentare reprezintă una dintre cele mai mari sectoare de producţie în majoritatea ţărilor. O preocupare crescândă, cu impact economic în industria alimentară şi a băuturilor din Republica Moldova, rămâne micşorarea costurilor prin prisma eficienţei energetice. În prezentul articol, sunt propuse soluţii de optimizare a consumului de energie, prin prisma managementului energetic. Se prezintă soluţii manageriale inovative din practica internaţională, ce pot fi aplicate de companiile autohtone din industria alimentară şi a băuturilor. JEL: A11, A12, F02, F59, L66 | en_US |
dc.publisher | Editura ASEM | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Economica;nr.1 (87) / 2014 | - |
dc.subject | management energetic | en_US |
dc.subject | consum eficient | en_US |
dc.subject | cost de producţie | en_US |
dc.subject | competitivitate | en_US |
dc.title | Optimizarea costurilor și consumului în managementul energetic al industriei alimentare și a băuturilor din Republica Moldova | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | 2.Articole |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
GribinceaA-GribinceaC_ec_2014_1.pdf | 360.77 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.