Please use this identifier to cite or link to this item: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/2097
Title: Imaginea ca factor de creștere a competitivității întreprinderii pe piață. Rezumatul tezei de doctor în științe economice.
Authors: Malancea, Iurie
Keywords: marketing
imagine
identitate
brand
competitivitate
avantaj competitiv
metode de măsurare
Republica Moldova
poziționare
strategii competitive
comunicări integrate
Issue Date: 2022
Abstract: Actualitatea și importanța problemei abordate. În condițiile în care activitatea economică a întreprinderilor capătă un caracter global, companiile au sarcina și obligația de a concura într-un mediu mult mai competitiv, unde aspecte precum imaginea pe care și-o creează întreprinderile atât în mediul intern, cât și în mediul extern devin esențiale. O întreprindere cu o imagine inferioară nu se poziționează distinctiv în cadrul pieței și astfel, nu poate obține avantaje competitive durabile în raport cu concurența, iar lipsa avantajului competitiv duce nemijlocit la dispariția companiei de pe piață. La etapa actuală, concurarea în cadrul pieței reprezintă o sarcină destul de dificilă. Pe lângă faptul că o companie trebuie să depună un efort continuu în eficientizarea operațiunilor pentru a-și menține competitivitatea, aceasta de asemenea trebuie să concureze cu alte companii care desfășoară activități similare, iar în unele cazuri chiar identice. Creșterea concurenței a dus la apariția unei game mult mai vaste de produse și servicii care și mai mult îngreunează procesul de luare a unei decizii de cumpărare. Consumatorul de astăzi are la dispoziție zeci și sute de oferte similare, comunicate prin canale similare, dintre care trebuie să aleagă una singură. Acest lucru ne vorbește despre o criză de identitate în rândul companiilor pierdute în mulțime sau, altfel spus, despre lipsa unei imagini distinctive, care să faciliteze luarea deciziilor de cumpărare. Elaborarea unor strategii orientate spre dezvoltarea durabilă a imaginii întreprinderii pe piață, valorificarea oportunităților și utilizarea instrumentarului oferit de știința și practica marketingului, pot aduce o contribuție crucială în consolidarea unei imagini distinctive în mintea consumatorului care să influențeze decizia de cumpărare, astfel încât compania să obțină și să mențină avantaje competitive durabile.
Description: Rezumatul tezei de doctor în științe economice. 521.04. MARKETING; LOGISTICĂ. Conducător științific: BELOSTECINIC Grigore, acad., prof. univ., dr.hab.
URI: https://irek.ase.md:443/xmlui/handle/123456789/2097
Appears in Collections:5. Stiinte sociale si economice

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
iurie_malancea_abstract.pdf1.03 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.