IREK – AESM: Institutional Repository of Economic Knowledge

Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică

Show simple item record

dc.contributor.author Tabunșcic, Olga
dc.date.accessioned 2020-01-16T05:00:51Z
dc.date.available 2020-01-16T05:00:51Z
dc.date.issued 2019-12
dc.identifier.issn 1810-9136
dc.identifier.uri http://irek.ase.md:80/xmlui/handle/1234567890/6
dc.description Publicat în: Economica : Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei ; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, nr. 4 (110), decembrie 2019 - P. 19-33. - Bibliogr.: p. 33. - Categoria B, ISSN 1810-9136. en_US
dc.description.abstract Serviciile de alimentație publică prezintăun interes deosebit în dezvoltarea economică șisocială a țării. În articolul de față, este efectuatăanaliza economică a sectorului de alimentaţiepublică din Republica Moldova, în perioada2014-2018. Sunt prezentate și analizate în dinamicădate, precum: numărul de restaurante,cota de piață a serviciilor de alimentație, numărulde întreprinderi în funcție de mărimea acestora,numărul de angajați din întreprinderi, numărulmediu de angajați la o unitate de alimentațieîn funcție de mărimea acesteia, evoluțianumărului de angajați, câștigul salarial mediubrut lunar în sectorul respectiv, repartizareapopulației ocupate în domeniul serviciilor dealimentație publică și alți indicatori ai activitățiiîntreprinderilor din alimentația publică, ce aupermis identificarea mai multor probleme, existente,în etapa actuală, în acest sector al economieinaționale. JEL: L83, M00. CZU: 640.43:005.52(478) ************************************************************************************************************************************* Public food services represent a particularinterest in the economic and social developmentof the country. In this article is carried outthe economic analysis of the public food industryin the Republic of Moldova during the years2014-2018. Dynamic data is presented and analyzed,such as: the number of restaurants, themarket share of food services, the number ofenterprises according to their size, the number ofemployees in enterprises, the average number ofemployees in a food enterprise according to itssize, the evolution of the number of employees,the average monthly gross earnings in the publicfood sector, the distribution of the employedpopulation in the field of public food services andother indicators of the activity of the companiesin the public food that allowed to identify moreproblems existing at the present stage and to generateideas regarding the development prospectsof the public food sector of the national economy. JEL: L83, M00. CZU: 640.43:005.52(478) en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher ASEM en_US
dc.relation.ispartofseries Economica;nr.4 (110)
dc.subject alimentaţie publică en_US
dc.subject indicieconomici en_US
dc.subject întreprinderi en_US
dc.subject angajați, cheltuieli en_US
dc.title Analiza situaţiei economice a sectorului de alimentaţie publică en_US
dc.title.alternative Theoretical Approaches of Lobby Concept in Business en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account