IREK – AESM: Institutional Repository of Economic Knowledge

Atitudinea noii generaţii de consumatori faţă de produsele fast-food = Attitude of the New Generations of Consumers towards Fast-Food Products

Show simple item record

dc.contributor.author Grigoraş, Maria
dc.date.accessioned 2018-07-12T07:30:01Z
dc.date.available 2018-07-12T07:30:01Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://irek.ase.md:80/xmlui/handle/123456789/502
dc.description Publicat în: Economica : Revistă ştiinţifico-didactică / Academia de Studii Economice a Moldovei ; redactor şef: Grigore Belostecinic. - Chişinău : ASEM, An. XXV, nr.2 (104), iunie 2018 - P. 39-50. - Bibliogr.: p. 50. - Categoria B, ISSN 1810-9136 en_US
dc.description.abstract Primii vânzători de fast-food au fost comercianţiiambulanţi, care îşi postau cărucioarelecu delicatese la intrarea în fabricipentru a hrăni muncitorii. Această practică estespecifică şi astăzi pentru comercianţii ambulanţiturci, care îşi expun cărucioarele cu „kokoreç”,„manti”, „pilâv” şi „pide” oriunde în stradă.Scopul cercetării a fost de a determinaatitudinea şi percepţia noii generaţii de consumatorifaţă de produsele fast-food şi de a verificaipoteza potrivit căreia că studenţii şi specialiştiiîn tehnologiile informaţionale sunt segmentelecele mai înclinate spre un atare comportament.Pentru executarea acestui demers, s-a realizat unsondaj aleatoriu non-exhaustiv alcătuit din 63de persoane, iar metoda de culegere a informaţiilora fost prin anchetare. În urma cercetărilor,s-a conchis că piaţa alimentelor fast-food, înRepublica Moldova, este în ascensiune. JEL: L66, M11, M31. ************************************************************************************************************************************* The first fast-food vendors were ambulantmerchants who parked their carriages withdelicacies at the entrance of the factories to feedthe workers. This practice is specific to today'sTurkish ambulant merchants who expose their“kokoreç”, “manti”, “pilav” and “pide” cartsanywhere in the street.The aim of this research was to determinethe attitudes and perceptions of the new generationsof consumers towards fast food productsand to verify the hypothesis that students and ITspecialists are the most predisposed segmentsto such behaviour. In order to carry out thisresearch, a non-exhaustive random survey of 63people was conducted and a questionnaire wasused as a method of information gathering. Theresearch has concluded that the fast food marketin the Republic of Moldova is on the rise due tothe emergence of a new type of consumer. JEL: L66, M11, M31. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher Editura ASEM en_US
dc.relation.ispartofseries Economica;nr.2 (104)
dc.subject alimente fast-food en_US
dc.subject produse junk-food en_US
dc.subject jurnal alimentar en_US
dc.subject aport caloric en_US
dc.subject avantaj concurenţial en_US
dc.title Atitudinea noii generaţii de consumatori faţă de produsele fast-food = Attitude of the New Generations of Consumers towards Fast-Food Products en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account